SPORTACUPUNCTUUR

herstel – preventie – prestatieverbetering

Het HANMEDA sportacupunctuur stappenplan is speciaal voor de (beginnende) sporter die sportprestaties wil verbeteren of een blessure heeft. Tijdens de intake bepalen we de beste combinatie van behandeling en methoden. De jarenlange ervaring en kennis geeft de mogelijkheid om gericht, effectief met de juiste middelen te behandelen.

Intake

We starten met een intake waarbij we benodigde informatie verzamelen om tot een gerichte behandeling te komen. Passend bij de klachten en wensen doen we een aantal fysieke testen om te achterhalen bij welke spieren of gewrichten de oorzaak of aandachtspunten liggen.

Sportacupunctuur

Sportacupunctuur is ontwikkeld met de kennis van neurologie en de functies van spieren. Na de intake weten we welke spieren belangrijk zijn voor de behandeling. We behandelen specifieke punten met acupunctuur waardoor de werking van de spieren hersteld en verbetert wordt. Het resultaat is afname van pijn, meer bewegingsruimte en een verbeterde spierwerking en spierkracht.

Electrostimulatie

Op belangrijke zenuwbanen wordt door middel van electro-acupunctuur de zenuwwerking verbeterd of hersteld. Het (zwaar) sporten of een blessure verstoord de zenuwwerking in het lichaam waardoor herstel stopt of toename van prestaties niet mogelijk is. Door electrostimulatie verbeterd het zenuwgestel, herstellen de diverse sensoren en krijgt het lichaam groen licht om te herstellen en te verbeteren.

Sportmassage

Door een juiste massage stimuleren we de doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en activeren we het herstel van de spieren en lichaam.

Cupping

Myofasciale decompressie

Sommige spierklachten kunnen niet verholpen worden met een regulieren  behandelingen. In dat geval gebruiken wij een speciale manier van cupping om alsnog herstel of verbetering te krijgen. Met cupping zorgen we voor de juiste energiebalans en aan/afvoer van lichaamsvloeistoffen op de lokale plekken in het lichaam.

Kineo Tape

Door middel van Kineo Tape ondersteunen we de spieren. De elastische tape zorgt voor een bewegingsondersteuning of beperking. Door de eigenschappen van de tape wordt lokaal het zelfgenezend proces meer geactiveerd.